de Idee #7: Klasse(n)

Leven we in een klassenmaatschappij, en wie is dan de elite? Groeiende ongelijkheid en een slinkende middenklasse, wat zegt dat nu eigenlijk? Welk nut heeft categorisatie, in de wetenschap en in de maatschappij? En hoe staat het met de klassen waarin leerlingen en studenten worden opgeleid? Doen we terecht aan hokjesdenken of is het tijd om wat muren af te breken? Dagobert Duck-taks, vrouwenquotum of MOOCs, welke richting moeten we op?

De jonge denkers van de avond waren: Tivadar Vervoort (woordvoerder Humanities Rally), Sander de Folter (basisschooldocent) en Charif Mews (lijsttrekker Piratenpartij NH). Alledrie hebben ze prikkelende pitches ingestuurd en Sicco de Knecht en Andrea Speijer-Beek hebben ze eens goed ondervraagd over respectievelijk de toekomst van de alfastudies, het falende onderwijsbeleid en de invloed van technologie op de democratie.

Gast van het eerste uur, professor Meindert Fennema (politicoloog, UvA) was de gevestigd denker van de avond. Hij is expert op het gebied van de (bestuurlijke) elite van Nederland. Het cabaret werd verzorgd door Ewout en Jasmijn.

© 2020 by Jantine Derksen

  • Facebook Social Icon
  • tjilpen
  • Spotify Social Icon
  • SoundCloud Social Icon